Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zuckerberg potvrdio

Polovina zaposlenih u Facebooku radit će od kuće u narednih deset godina

whatsapp,_facebook,_instagram15552412003721562172290164

Facebook zapošljava oko 50.000 ljudi

Generalni direktor Facebooka Mark Zuckerberg najavio je da očekuje da će u narednih deset godina oko 50 posto zaposlenih te kompanije raditi od kuće.

Dodao je, međutim, i da će zarade biti smanjene zaposlenima koji umjesto u Silikonskoj dolini budu živjeli u drugim dijelovima SAD gde su troškovi života niži.

“Mi plaćamo veoma dobro, u suštini najviše na tržistu, ali plaćamo po tržišnim cijenama, koje se razlikuju od lokacije do lokacije, tako da će taj princip nastaviti da važi i u ovom slučaju”, rekao je Zakerberg.

Facebook zapošljava oko 50.000 ljudi, a kompanija planira da izgradi tri nove regionalne centrale u Atlanti, Dalasu i Denveru za povremena okupljanja zaposlenih koji žive u blizini tih gradova.

Kako navodi Sky news, još nije poznato kakav će finansijski efekt na kompaniju imati prelazak velikog broja zaposlenih na rad od kuće, ali je jasno da osim određenih ušteda kada je riječ o imovini, hrani i, potencijalno, zaradama, u obzir treba uzeti i obezbjeđivanje opreme potrebne za takav rad, što bi se moglo ispostaviti kao skupo.