Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obavljeni izbori u ns zdk

Dva Tigra ulaze u Izvršni odbor NS BiH?!

jabandzic (1)

Članovi novog IO NSZDK, osim predsjednika Jabandžića, postali su i Hajrudin Alić, Mirza Spahić, Tarik Hadžimahmutović, Stipo Slišković, Nebojša Nikolić, Emir Zaimović, Vejsil Ašlama, Adnan Bajrić, Admir Zilkić i Osman Baćinović

Delegati Skupštine Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona (NS ZDK) izabrali su na današnjem zasjedanju u Zenici Murisa Jabandžića – Tigra iz Tešnja za novog predsjednika NS ZDK.

S obzirom da njegovi protukandidati za tu poziciju – Mensur Mušija, predsjednik NK Mladost Doboj Kakanj te Muamer Bureković, bivši nogometni sudija i aktuelni delegat iz Zenice, nisu dobili dovoljan broj glasova delegata za ulazak u Izvršni odbor NS ZDK, Jabandžić je, tako, bio jedini kandidat za nasljednika Muhameda Begagića iz Zenice na toj funkciji.

Članovi novog IO NS ZDK, osim predsjednika Jabandžića, postali su i Hajrudin Alić, Mirza Spahić, Tarik Hadžimahmutović, Stipo Slišković, Nebojša Nikolić, Emir Zaimović, Vejsil Ašlama, Adnan Bajrić, Admir Zilkić i Osman Baćinović.

Jabandžić je također izabran za kandidata u Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH, uz Suvada Spahića iz Kaknja. Jedan od njih dvojice će postati punopravni član IO NSBiH, a drugi zamjenski.

U Skupštinu NSBiH ispred NS ZDK kao delegati ulaze Samir Bajtarević, Igor Andrijević, Damir Sirovica i Zlatan Delismajlović.

Kandidati za ulazak u Izvršni odbor federalnog saveza su Adis Hajlovac i Senad Subašić.

Jabandžić je rođen 1963. godine u Tešnju, a tokom igračke karijere bio je golman tešanjskog TOŠK-a i jelaškog Borca (Tešanj). Svojevremeno je, vrlo kratko, bio i član beogradske Crvene zvezde, ali ipak nije branio za taj srbijanski tim.

Sjednicom je, umjesto dosadašnjeg predsjednika Muhameda Begagića i člana IO NSBiH, a nakon što je 22. decembra prošle godine bio “oboren” dnevni red te tako propao prvi pokušaj održavanja ove izborne sjednice Skupštine, danas predsjedavao Igor Andrijević iz Kaknja.

Dva Tigra u IO?

U Izvršnom odboru NSBiH koji broji 15 članova ubuduće bi mogla sjediti dva “Tigra”. Pored tešanjskog, kandidat na idućoj Izbornoj skupštini NSBiH biće i bihaćki Tigar, Hamdija Abdić. Abdić će se za ulazak u IO NSBiH ispred NS USK boriti sa “desnom rukom” Elvedina Begića, Irfanom Durićem.