Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Ibrahimović još jednom oduševio

U gužvi u šesnaestercu Kosovara nakon jednog odbijanca u 12. minuti maestralno je reagovao pred istrčalim domaćim golmanom i “kung-fu” asistencijom poslužio Ludwiga Augustinssona

Zlatan Ibrahimović poslije pet godina izbivanja protekle se sedmice vratio u reprezentaciju Švedske i odmah dao veliki doprinos u osvajanju šest bodova u prva dva kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iako za 151 minutu na travnjaku nije uspio postići pogodak, Ibra je dao veliki doprinos. Asistirao je za jedini gol na domaćoj utakmici protiv Gruzije u prvom kolu, a u nedjelju je njegov trenutak genijalnosti otvorio put Šveđanima prema tri boda na gostovanju na Kosovu.

U gužvi u šesnaestercu Kosovara nakon jednog odbijanca u 12. minuti maestralno je reagovao pred istrčalim domaćim golmanom i “kung-fu” asistencijom poslužio Ludwiga Augustinssona, koji je doveo Švedsku u vodstvo.

Ibrahimović je igrao do 67. minute, a meč je završio 0:3.

Ibrahimović je tako u svom povratku upisao dvije asistencije i odmah je demonstrirao da će biti veliko pojačanje za Šveđane, koji su trenutno na vrhu skupine B s maksimalnih šest bodova, dva više od drugoplasirane Španije.