Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španski mediji

Messi ima samo jedan uslov za ostanak u Barceloni

messi

Messi shvata da je u klubu krizna situacija i da novca nema koliko ga je bilo prošlih godina

Lionel Messi će uskoro postati slobodan igrač. Ugovorno je vezan za Barcelonu samo do kraja juna ove godine i napustit će klub ako ga čelnici ne uspiju nagovoriti na ostanak.

Španski mediji bave se tom temom već duže vrijeme, a sad navode i da Barceloni predstoji ispunjenje njegovog uslova želi li ga klub zadržati.

Ne radi se o novcu, napominje se. Messi shvata da je u klubu krizna situacija i da novca nema koliko ga je bilo prošlih godina. Njegov uslov odnosi se na konkurentnost ekipe u Europi jer želi barem još jednom osvojiti Ligu prvaka.

Novi predsjednik kluba Joan Laporta trebao bi se u nadolazećim sedmicama susresti s Messijem i započeti pregovore o njegovom ostanku. I o tome su španski mediji već pisali, a time i otkrili da će Laporta klupskoj ikoni ponuditi smanjenje primanja, ali uz doživotni ugovor. Cilj mu je uklopiti Messija u klupske strukture kad prestane igrati nogomet.

Messija zasad zanima tek sportski projekt kluba. Ima strpljenja za pregovore o novom ugovoru, ali ne i kad je slaganje konkurentne ekipe u pitanju. Početkom sljedeće sezone imat će 34 godine i želi podršku u još jednom napadu na trofej Lige prvaka.