Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bundesliga

Novi rekord Bavaraca, jednu ruku su već stavili na devetu uzastopnu titulu

New Project (2)

Gol odluke postigao je veznjak Leon Goretzka na povratnu loptu Thomasa Müllera

Za razliku od Italije, gdje dugogodišnji vladari fudbale PSG i Juventus teško posrću i prave korak nazad kada je osvajanje nove titule u pitanju, aktuelni njemački i evropski prvak Bayern slavio je 1:0 na gostovanju kod RB Leipziga i tako napravio velik korak prema devetom uzastopnom i ukupno 31. naslovu prvaka Njemačke.

Gol odluke postigao je veznjak Leon Goretzka (peti ove sezone) na povratnu loptu Thomasa Müllera, kojem je to bila 16. asistencija ove sezone, i u tom segmentu boljeg u Bundesligi nema!

U posljednje dvije sezone Bundeslige Muller je trenutno na učinku od 18 golova i duplo više asistencija (36). Sjajno!

Domaća ekipa pokušavala je doći do izjednačenja, a najbliže su tome u nekoliko navrata bili Marcel Sabitzer i Dani Olmo, no njihovi udarci ili nisu bili dovoljno precizni ili ih je zaustavio Manuel Neuer.

“Bila je to vrhunska utakmica i Leipzig je pokazao da su zasluženo u vrhu. Nakon 20 minuta preuzeli smo kontrolu i postigli gol. To je bilo važno da se unese smirenost u ekipu. Leipzig nam je stvarao probleme u drugom dijelu, ali moral moje ekipe bio je izvanredan”, poručio je Hansi Flick nakon utakmice.

Bayern je postavio novi rekord, u 62. takmičarskoj utakmici zaredom postigli su barem jedan gol (prethodni rekordi bili 2013. i 2014. pod palicom Juppa Heynckesa i Pepa Guardiole).

Bayern je pobjedom povećao svoju prednost pred drugoplasiranim Leipzigom na sedam bodova, a trećeplasirani Wolfsburg je ostao na deset bodova zaostatka, pobijedivši na domaćem terenu Köln s 1:0.