Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbacili englesku

Francuska izbacila Englesku, tragičar Kane promašio penal

francuska – JB Autissier – Panoramic – Bestimage – Bestimage – PIXSELL

Branitelji naslova su svladali Engleze 2:1 i tako izborili ogled s Marokom, koji će se igrati u srijedu od 20 sati

Branitelj naslova svjetskog prvaka reprezentacija Francuske plasirala se u polufinale SP-a u Karatu zahvaljujući 2:1 pobjedi nad Engleskom u posljednjem četvrtfinalnom ogledu.

Francuska je povela u 17. minuti preko Aureliena Tchouamenija, koji je snažnim i preciznim šutom s dvadesetak metara iznenadio vratara Engleske Jordana Pickforda.

Nakon vodećeg pogotka francuski nogometaši prepustili su inicijativu Englezima, koji su do poluvremena stvorili nekoliko opasnih situacija pred Hugom Llorisom.

U dva navrata šutirao je Harry Kane, jednom u situaciji jedan na jedan, a jednom izvan kaznenog prostora, ali je u oba navrata Lloris bio uspješniji.

Engleska se vratila u 54. minuti, i to iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Kane. Prethodno je Tchouameni u kaznenom prostoru srušio Bukaya Saku.

U tom razdoblju igre Engleska je izgledala bolje, ali Francuzi su ponovno došli do prednosti u 77. minuti preko Oliviera Girouda, koji je ubačaj Antoinea Grizmanna s lijeve strane glavom pospremio u mrežu s pet metara.

Englezi su imali priliku izjednačiti šest minuta kasnije, ponovno iz jedanaesterca. Theo Hernandez je Masona Mounta gurnuo ramenom, a nakon intervencije VAR sobe i pregleda video snimke sudac je pokazao na bijelu točku. Kane je i ovaj put bio izvođač, ali ovoga puta poslao je loptu visoko iznad gola.

Englezi su svoju sljedeću priliku za izjednačenje i produžetak čekali do 101. minute kada je Marcus Rashford slobodan udarac na dvadesetak metara od Llorisovog gola poslao malo iznad grede.

Utakmica je tako završila pobjedom Francuske 2:1, pa ćemo u susretima poluzavršnice u utorak od 20 sati gledati sudar Argentine i Hrvatske, a dan kasnije sastat će se Maroko i Francuska.