Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oblačno vrijeme i danas, u dijelovima Bosne padat će snijeg

BiH

vrijeme

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme, javio je Meteo BiH.

U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti u Posavini. U Bosni mjestimično i povremeno sa slabom kišom ili snijegom.

Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, u zapadnim područjima Bosne povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini umjerena do jaka bura.

Dnevne temperature od 4 do 9, na jugu od 11 do 15 stepeni Celzijusa. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme.

Povremeno je moguća slaba kiša, a u višim dijelovima grada slab snijeg ili susnježica. Dnevna temperatura oko 6 stepeni Celzijusa.

Saobraćaj se jutros odvija po vlažnom, odnosno mokrom kolovozu, uz pojačan promet vozila, saopćio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Na putevima u južnim i jugozapadnim krajevima, vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra. Zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, sporiju i oprezniju vožnju savjetujemo na dionicama u usjecima.

Izdvojili su putne pravce Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvojili su magistralni put M-17 Konjic-Doljani i to tri dionice lokalitet ulaza u Konjic (raskrsnica ulica Željeznička i Maršala Tita), kao i dionice Šehovina-Zalik i Čapljina-Doljani (most u mjestu Višići).

Apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila do 15. aprila 2016. godine.

Na autoputu A1 saobraćaj se odvija po vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.