Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Sloboda bi ipak mogla igrati Premijer ligu BiH, navijači odgovorili na ponudu: Ne želimo!

FOTO: A. Durgut/PIXSELL
Navijači FK Slobode

“Fukare” su decidno poručile kako nisu za fuziju, prema kojoj bi Sloboda i Tuzla City de facto postali jedan klub

Ekipa tuzlanske Slobode ispala je iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Crveno-crni su u Tuzli pred 10.000 domaćih navijača izgubili od Željezničara (1:2) i tako ostali posljednjoplasirani tim na tabeli. S obzirom na ostale rezultate, Slobodi ni pobjeda protiv Želje ne bi značila opstanak.

Prije devet godina Slobodu je u ligu vratio Azmir Husić, koji se oglasio nakon što su “Crveno-crni” ponovo preselili u niži rang.

“Ja imam najmanje pravo pričati o tome, ali žao mi je što je Sloboda ispala. To je gradski klub u gradu u kojem živim i u kojem sam skoro 24/7. Meni je najbitnije da sam ja najmanje utjecao na takav ishod. Sloboda ima svoju Upravu, ljude koji vode klub, bitno da sam najmanje utjecao na to”, rekao je za Sportske.ba Azmir Husić.

“Možda Sloboda neće igrati u Prvoj ligi FBiH. To jeste, može nastaviti se takmičiti u Premijer ligi BiH”, iznenadio je Husić izjavom.

Pojasnio je o čemu misli.

“Nemam šta znati. Možda… Sloboda ima dugove, koji su ogroman teret. Predlažem fuziju, da klub ide u stečaj i da se zove možda Sloboda Tuzla. Ja da odlučujem, to bih uradio. Sloboda bi igrala Premijer ligu i bila na zdravim temeljima. Neki će reći, mi ćemo gledati Slobodu i da igra u Drugoj ligi kantona, ali oni ne ne mogu pomoći Slobodi. Ovo je rješenje za Slobodu”, ispričao je Azmir Husić.

Nakon što je otkrio plan potencijalne fuzije SLobode i Tuzla Citya, oglasili su se i iz navijačke grupe “Fukare”.

“Fukare” su decidno poručile kako nisu za fuziju, prema kojoj bi Sloboda i Tuzla City de facto postali jedan klub.

– Šta je par proljeća naspram jednog stoljeća ?! Nikad fuzija!!! I da budeš liga peta, ti si nama centar svijeta !!!Lopovi odlazite iz SVETINJE !!!!

Šta je par proljeća naspram jednog stoljeća ?! Nikad fuzija!!! I da budeš liga peta, ti si nama centar svijeta !!!Lopovi odlazite iz SVETINJE !!!!Fukare Tuzla 1987

Posted by Fukare Tuzla 1987 on Monday, May 29, 2023