Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Conte i službeno novi trener Chelseaja za narednu sezonu

conte

Italijanski trener Antonio Conte novi je menadžer Chelseaja, objavio je klub sa Stamford Bridgea.

Sadašnji selektor Azzurra napustiće to mesto poslije Evropskog prvenstva, a sa Chelseajem je potpisao trogodišnji ugovor za, kako navodi više izvora, 16 miliona funti i sopstveni stručni štab.

On je peti Italijan na klupi Chesleaja, poslije Gianluce Viallija, Claudija Ranierija, Carla Ancelottia i Roberta di Matea, koji je sa klubom osvojio Ligu prvaka 2012. godine.

“Uzbuđen sam što ću raditi u Chelseaju, mislim da je to dobar nastavak i atraktivna uloga poslije mjesta selektora. Jedva čekam da upoznam sve u klubu i radujem se izazovu rada u Premijer ligi“, rekao je 46-godišnji Conte i dodao:

“Chelsea i engleski fudbal gledaju se svuda, navijači su strastveni i moja ambicija jeste da nastavim sa uspjesima. Drago mi je da smo sada sve zvanično objavili kako bi spekulacije prestale. Sada ću ponovo da se fokusiram na obaveze sa reprezentacijom i uzdržaću se od pričanja o Chelseaju do završetka EP“.

Conte je prethodno bio na klupi Juventusa od 2011. do 2014. godine, a na klupi ’Plavaca’ zamijenit će Gussa Hiddinka, koji je došao kao privremeno riješenje poslije otkaza Joseu Mourinhu.

Trenersku karijeru Conte je počeo na nižem nivou u Italiji vodeći Arezzo i Bari, potom je radio u Atlanti, a reputaciju je izgradio u Sieni.

“Conte ima istoriju konstantnih uspjeha i kao menadžer i kao igrač. Uvjereni smo da on ima sve što je potrebno za naše visoke standarde“, kaže direktor Chelseaja Bruce Bak.

Chelsea je trenutno deseti na tabeli Premijer lige sa 44 boda, ispao je u osmini finala Lige prvaka i četvrtfinalu FA kupa.