Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Radnika: Pa zar je Sloboda prodala utakmicu Drini?

slavko_petrovic

Nakon prve utakmice finala Kupa BiH između Slobode i Radnika (1:1) ne smiruju se strasti na relaciji Tuzla – Bijeljina.

Trener Radnika Slavko Petrović, nakon provokacija iz Tuzle, uzvratio je istom mjerom, zapitavši se jesu li Tuzlaci prodali utakmicu s Drinom (0:2 na Tušnju).

“Pa gledajte, to su bajke za malu djecu, jer kada se izgubi u Bosni, ne samo u Bosni nego i u Srbiji je tako, odmah je neko prodao utakmicu. Pa, zar je Sloboda prodala utakmicu za titulu? Pa ne bi je prodala u životu, to je fudbal. I mi smo izgubili od Drine i to je za nas bio kraj maštanja o Evropi preko tabele. To nas je bacilo nazad, i onda smo skoncentrisali na Kup”, kazao je Petrović.

“Veoma cijenim ekipu Slobode i čestitam im na plasmanu u Evropu. Očekivali smo tešku utakmicu, kakva je i bila. Moji igrači su se u prvom poluvremenu prepali agresivne igre domaćina, ali i atmosfere. Mislim da nijedan moj igrač do sada nije igrao pod svjetlošću reflektora. Kad su se oslobodili treme zaigrali su bolje, brže, snažnije. Dali smo gol i on je naša prednost za uzvrat, ali i rezultat 1:1 daje šanse i Slobodi. Još ništa nije riješeno”, izjavio je Petrović.

Utakmicu je obilježio i incident u samom finišu meča kada je Zajko Zeba isključen zbog nesportskog ponašanja. Nakon što je jedan od igrača Radnika nakon duela sa Zebom ostao ležati na travi, kapiten Slobode ga je udario. Sudija Admir Šehović iz Sarajeva dodijelio mu je direktan crveni karton. Zeba je potom mnogo prigovaroa, ali je na kraju ipak napustio travnjak. Nije otišao u svlačionicu, već na tribine odakle se vratio u teren, te nastavio protestvovati kod sudija.