Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda dogovorila tri pripremne utakmice u Sloveniji

sloboda – radnik

Pripreme nogometaša tuzlanske Slobode za Evropsku ligu i naredno prvenstvo počet će 10. juna u 12 sati.

Prvi dio priprema obavit će na Kupresu, a glavni od 18. do 30. juna u Čatežu (Slovenija).

Tuzlaci će 20. juna saznati protivnika u prvom pretkolu Evropske lige.

Dogovorene su tri pripremne utakmice koje će Sloboda odigrati tokom boravka u Termama Čatež.

– Već 19. juna protivnik će biti zagrebačka Lokomotiva. Tri dana poslije igrat ćemo protiv ekipe Krškog, dok će generalna proba biti 25. juna protiv ekipe Domžala. Lokomotiva nam može biti protivnik u pretkolu Evropske lige u kojoj će nastupiti i Domžale kao nositelj grupe u prvom pretkolu. Računamo da ćemo roster složiti do 10. juna, kako bismo imali spremnu ekipu za prvi meč Evropske lige koji se igra 30. juna – izjavio je za Fenu direktor Slobode Saša Vugdalić.

Sloboda je trenutno dogovorila dolazak tri igrača. Radi se o golmanu Filipu Eriću iz Drine, Dariju Tomiću, koji je počeo karijeru na Tušnju, a od 2007. godine je u Hrvatskoj. Dolazi iz Istre 1860 iz Pule.

Novi igrač vjerovatno će biti i Vladimir Grahovac iz Čelika. Oni bi ugovore trebali potpisati u ponedjeljak.

Na popisu igrača koji će doći na probu nalaze se četiri stranca koje su Tuzlacima ponudile agencije, ali svaki mora proći medicinske testove, a na terenu pokazati igračko znanje da bi zadovoljili trenera Husrefa Musemića.

Ugovori sa Slobodom istekli su Mersudinu Ahmetoviću, Sulejmanu Krpiću, Elvisu Sariću, Ivanu Kostiću i Harisu Mehmedagiću. Očekuje se da će svi sa čelnicima kluba dogovoriti nastavak saradnje.

Neizvjestan je ostanak golmana Kenana Pirića koji traži inozemni angažman, a ukoliko napusti Tušanj, Tuzlaci žele dovesti Adnana Bobića iz Veleža.