Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sušić otkrio ko mu je minirao transfer u milanski Inter

tino sven susic

Bh. reprezentativac i član Genka Tino Sven Sušić dugo je čekao na svoj transfer iz splitskog Hajduka u veći evropski klub, a onda je prije godinu dana bio na korak do prelaska u milanski Inter.

Sve je trebalo biti gotovo, reprezentativac Bosne i Hercegovine pakirao je stvari, a onda je posao neobjašnjivo propao u posljednji tren.

Sušić je ovog ljeta napustio Split nakon još jedne sjajne sezone u Hajduku, umjesto u neku od “liga petice” otišao je u belgijski Genk.

U razgovoru za lokalne medije Sušić se prisjetio priče s Interom i objasnio šta se dogodilo.

“Pregovori su bili uspješni, spakovao sam kofere. Milan Rapaić, prijatelj porodice i moj menadžer nazvali su me i rekli da je sve u redu i da ću ubrzo postati igrač Intera. Itaijanski mediji i Roberto Mancini su već najavili moj dolazak, a onda je Inter u posljednji tren izabrao Marcela Brozovića”, ispričao je Sušić i dodao:

“Za sve je kriv Mirko Barišić, predsjednik Dinama koji kontroliše gotovo cijeli hrvatski nogomet. On je odgovoran za sve transfere i već je u Inter prodao Matea Kovačića. Kada je saznao za dogovor Intera i Hajduka, ponudio je Interu Brozovića. Zbog dobrog odnosa kojeg imaju on i Inter, odluka je pala na Brozovića”.

Sušić se nakon odličnih partija u dresu Genka ponovo pojavio na spisku selektora BiH Mehmeda Baždarevića za dvomeč protiv Belgije i Kipra u okviru kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine.