Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Naša stranka pozvala na rješenje pitanja u vezi autobuskih linija

centrotrans

Klub zastupnika Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo zatražio je odgovor od Ministarstva saobraćaja da li Kantonalno javno komunalno preduzeće “Gradski saobraćaj – GRAS” posjeduje licencu za obavljanje gradske linije Vijećnica-Hrasnica.

Kako u saopćenju tvrde, Centrotrans je kao privatna firma uveo samoinicijativno tu liniju i prevozio putnike, a da nadležno ministarstvo nije bilo upoznato o tome, iako, naglašavaju u Našoj stranci, postoji potreba za uvođenjem te linije.

Iz Naše stranke su podsjetili da to nije jedina linija koju GRAS ne može sam održavati jer nema kapaciteta, nego da takvih primjera ima i kada je u pitanju javni prijevoz na rubnim područjima Starog Grada.

– Najviše na kraju ispaštaju građani, koji nemaju ni javni ni privatni prevoz, jer GRAS nema kapacitete, a privatnicima je nedopušteno – podvukli su iz Naše stranke.

Stoga su pozvali kantonalnog ministra saobraćaja Muju Fišu da obrazloži koji su naredni koraci nadležnog ministarstva kako bi se ovo pitanje dugoročno riješilo.