Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jusić i Karas: SAD nastavljaju podršku Oružanim snagama BiH

JUSIC_KARAS

Zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Sead Jusić sa saradnicima primio je danas vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini brigadira Marka M. Karasa s kojim je razgovarao o aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, bilateralnoj odbrambenoj saradnji BiH i SAD, te aktivnostima vezanim za implementaciju nedavno usvojenog dokumenta “Pregled odbrane”.

Na sastanku je razgovarano i o Planu modernizacije Oružanih snaga BiH, koji je sastavni dio usvojenog dokumenta “Pregled odbrane” kojim su predviđeni dinamika, načini i modaliteti ukupnog procesa modernizacije Oružanih snaga BiH u narednih deset godina.

Jusić se zahvalio vojnom atašeu Karasu na ukupnom doprinosu koji SAD pruža Bosni i Hercegovini u oblasti odbrambene saradnje i na njegovoj ličnoj posvećenosti, sugestijama i prijedlozima vezanim za aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

U tom smislu je razgovarano o trenutnom stanju i izazovima u oblasti odbrane, te intenziviranju aktivnosti u svrhu što skorijeg aktiviranja Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP), kao i drugim pitanjima vezanim za odbranu.

Pukovnik Karas je podržao dosadašnje aktivnosti MO i OSBiH, obećao nastavak podrške i saradnje sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH u narednom periodu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH-a.