Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jukić: Mektić od dvojice tužitelja tražio podatke za određene predmete

ruzica jukic

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) Ružica Jukić komentirala je danas izjave državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića izrečene na pres-konferenciji naglašavajući da su njegove prozivke da radi protiv srpskog naroda neosnovane.

Istakla je da mu jeste slala poruke poslije emisije u kojoj su bili gosti, a koje je on čitao na konferenciji za medije.

– Poslije emisije je bio ljut i imala sam potrebu da mu pošaljem poruku – kazala je Jukić te dodala da je podatak da su srpski borci prijavili Mektića za ratni zločin iz novina.

Naglasila je da sve što je rekla pisalo u novinama.

– Druga stvar, rekla sam da ne mrzim srpski narod. Sve svoje kolege srpske nacionalnosti sam zaštitila kroz ove institucije, koji se nalaze u pravosudnim institucijama. Osim toga, imam i rođaka koji su Srbi i toga se apsolutno ne stidim tako da ne može apsolutno nikako stajati ta teza da mrzim srpski narod – rekla je Jukić novinarima u pauzi sjednice VSTV-a.

U vezi s disciplinskim postupcima istakla je da neće komentirati te da Mektić nije mogao doći do takvih podataka, s obzirom na to da se o njima vijeća tajno.

– Neću rušiti integritet ove institucije i neću da govorim o tome – poručila je.

Kada su u pitanju pozivanja na ručak navela je da je glavna tužiteljica Gordana Tadić na sjednici VSTV-a potvrdila da ju je dva puta ministar Mektić posredstvom posrednika pozivao, ali da nije pristala na taj ručak jer je neformalan.

– Također, potvrdila je da je ministar Mektić bio kod tužiteljice, i tražio uvid u spis, interesirao se za jedan predmet i da se tu i drugi tužitelj na neki način upetljao i da je ona to dala disciplinskom tužitelju i zato ne možemo da govorimo o imenima ili bilo čemu – dodala je.

Osim toga, izjavila je da je tužiteljica potvrdila da se sastajao s dvojicom tužitelja od kojih je tražio podatke za određene predmete koji se nalaze u Tužiteljstvu BiH.