Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši načelnik Višegrada prijavljen za zloupotrebu položaja

DCF 1.0

Protiv bivšeg načelnika Opštine Višegrad policija je Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijela izvještaj zbog zloupotrebe službenog položaja, nesavjesnog rada u službi i falsifikovanja ili uništavanja službene isprave, piše detektor.ba.

Kako nam je potvrđeno u policiji, prijavljen je bivši načelnik Opštine Višegrad Slaviša Mišković.

Prema saopštenju Policijske uprave Foča, Mišković je zloupotrijebio položaj tako što je s više privrednih subjekata usmeno dogovarao a potom donosio i ovjeravao odluku načelnika o odobravanju sredstava iz budžetske rezerve u svrhu plaćanja prevoza, prehrambenih i sanitarno-higijenskih paketa.

Na taj način, navode u policiji, prijavljeni je oštetio budžet Opštine s namjerom omogućavanja sticanja protivpravne koristi.

Kako dodaju u policiji, sumnjiči se da je u vrijeme svog mandata, od 2013. do 2016. godine, zaključivao ugovore o poslovnoj saradnji s jednom televizijskom kućom prema kojima je obavezao Opštinu Višegrad da mjesečno uplaćuje iznos od 3.000 konvertibilnih maraka (KM).

Pri tome, navode u policiji, nije postupio po Zakonu o javnim nabavkama, čime je povrijedio pravo drugih medijskih kuća u Republici Srpskoj da ravnopravno apliciraju i učestvuju.

Prema policiji, Mišković je odštetio budžet Opštine Višegrad za oko 154.000 KM.