Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog bjekstva Amela Sejfovića iz zatvora do sada uhapšene četiri osobe

miljacka

Do sada su uhapšena četiri lica zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) “Miljacka” u Sarajevu nakon bjekstva zatvorenika Amela Sejfovića i oni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u Sarajevskog kantona biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, rekla je Srni portparol ovog tužilaštva Azra Bavčić.

Prema njenim riječima, ova lica su osumnjičena za krivična djela omogućavanje bjekstva licu kome je oduzeta sloboda i protivzakonito oslobađanje lica lišenog slobode.

MUP Kantona Sarajevo dobio je dojavu juče u 14.30 sati da je Amel Sejfović pobjegao iz KPZ “Miljacka” u 14.25. Potom su, prema nalogu i pod nadzorom Tužilaštva, policijski službenici kantonalnog MUP-a, uz asistenciju pripadnika Sipe, obavili uviđaj u KPZ-u.

Nakon što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo dobilo usmenu naredbu dežurnog sudije, pretreseni su tri ćelije, ambulanta, svi ormarići koje koriste zaposleni KPZ-a, dva stana i dva automobila.

“Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni zaposlenih koji su juče bili na poslu. U Sejfovićevoj ćeliji pronađena su dva uništena telefona. Izuzeti su video-nadzori iz KPZ-a i sa okolnih objekata”, dodaje se u saopštenju.

U naselju Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten tokom bjekstva, navode u Kantonalnom tužilaštvu.

Lociran i motocikl: Policija u ćeliji Amela Sejfovića pronašla uništene telefone