Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Crnogorska “ženska banda” ponovo u centru pažnje

lacevic i micevic1112
Pripadnice "Ženske bande" Lačević i Mišolić

Vozilo marke “golf 5” u vlasništvu Andrijane Mišolić sinoć je u Podgorici 15 minuta nakon ponoći zahvatio požar, saznaju “Vijesti”.

Ova Crnogorka je inače javnosti poznata kao članica takozvane “ženske bande”.

Vještak se izjasnio da se radi o samozapaljenju vozila koje je nekoliko minuta prije izbijanja požara bilo u pokretu, pišu crnogorski mediji.

Mišolić je inače javnosti dobro poznata kao pripadnica “ženske bande” i ranije je terećena za nasilničko ponašanje kao i za krađu bundi i haljina.

U javnost je dospjela i kada je od policajca Bojana Škatarića pozajmila policijsku uniformi i službeni pištolj i tako se fotografisala za društvene mreže.

Ta fotografija je Škatarića koštala policijske značke pa je ubrzo nakon incidenta razriješen dužnosti.

Grupa pet Podgoričanki, koje čine “žensku bandu”, prepoznatljive su po batinanju drugih djevojaka.

One su u uzburkale javnost i sredinom 2014. godine kada su brutalno pretukle jednu djevojku u Crnoj Gori i snimak batinanja objavile na društvenim mrežama.

Akterke snimka kako su i same zabilježile kamerom mobilnog telefona, nisu štedjele brutalnost prema djevojci koju su automobilom prethodno odvele u šumu, a onda joj bjesomučno zadavale udarce šakama i nogama po glavi i tijelu.

Ovaj slučaj nije bio prijavljen policiji, vjerovatno zbog straha zlostavljane djevojke, koja ih je izbezumljeno molila da je ne tuku.

Na tom snimku, “poznata” Podgoričanka koja se ranije “proslavila” prebijanjem i mučenjem drugih, zajedno sa drugaricama nogama i rukama tukla je djevojku koja o njima navodno nije imala pozitivno mišljenje.

Udaranje nogama i rukama traje nekoliko trenutaka, a za to vrijeme napadnuta djevojka ih moli da je puste i ne udaraju.

Privatnim mrežama kruži i klip od 2.53 minuta na kojem se ista predvodnica ove grupe pojavljuje u svojstvu organizatora “fer” tuče dvije djevojke.

Radnja i ovog mini krimi filma odvija se na istoj lokaciji na kojoj je sniman i prvi klip, a pretpostavlja se i istog dana, jer su sve akterke u istoj odjeći kao i na prvom zapisu.

Čitava crnogorska javnost digla se “na noge” nakon ovog slučaja koji je potom dospio na sud.

Dvije godine kasnije, Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu “ženskoj bandi”, osuđenoj na ukupno tri godine i dva mjeseca zatvora za nasilničko ponašanje i zlostavljanje M.P. i M.A.

Sudija je osudila pripadnice bande, Nikoliju Lačević (26) na godinu i dva mjeseca zatvora, Milicu Asanović (21) na godinu dana, dok su Elda Orahovac (22) i Andrijana Mišolić (23) osuđene na po pola godine robije.

Viši sud je tada odbio žalbe branilaca na prvostepenu presudu i ocijenio da je sudija pravilno procijenila krivicu i visinu dosuđenih kazni.

Rabrenović je navela da je iskazima zlostavljanih djevojaka svjedoka i video-snimcima i medicinskom dokumentacijom utvrđeno da su optužene počinile krivična djela.

Sudija je dodala i da je pri odmjeravanju visine kazne, vodila računa o tome da su i Lačević i Asanović već osuđivane, a kao otežavajuću okolnost Lačević cijenila i njenu izjavu da joj je žao što Ajkovićevoj nije “ostavila trajnije posljedice”.

Lačević i Asanović su ranije već osuđivane zbog nasilničkog ponašanja.

Lačević ležala u Spužu

Lačević je dva puta pravosnažno osuđivana, a ležala je i u Spužu gdje se nalazila na izdržavanju kazne zbog nasilničkog ponašanja.

Članice ove bande “pale” su i zbog raznih krađa.