Novi Bentley kao da je iz filmova o James Bondu (FOTO)

bentley (4)

Continental GT i njegove varijante već su godinama središte ponude Bentleyja, aove sedmice je nakon šest godina napokon stigao i treći redizajn slavnog automobila.

– Nova, treća generacija Continentala GT je vrhunac našeg dizajna i inženjerskih postignuća te označava sljedeći korak u putovanju Bentleyja – rekao je direktor kompanije Wolfgang Dürheimer.

Dodao je kako novi Continental GT utjelovljuje njihovu želju za inoviranjem, ali i slavi nasljeđe te podiže vlasništvo jednog ovakvog automobila na novu razinu.

Najprodavaniji Bently (više od 70.000 automobila) svoju će službenu premijeru imati u rujnu na frankfurtskom salonu automobila. Nova generacija Continentala bit će bazirana na MSB platformi Volkswagena koja je lani premijerno predstavljena na novoj Porsche Panameri.

Continental je zadržao prepoznatljive linije, a najveća vizualna promjena je na stražnjim svjetlima. Automobil djeluje još niže i sportskije, zahvaljujući centimetar nižoj liniji krova.

Zahvaljujući aluminiju, novi GT je sada 79 kilograma lakši od automobila kojeg mijenja. Ispod poklopca motora bit će poboljšana verzija 6-litrenog W12 TSI motora sa 626 konjskih snaga i 900 Nm. Ali, osim veće snage, novi je motor 16 posto štedljiviji. Tu je i 93 procesora te 100 miliona linija koda.

Automobil će ubrzavati do stotke za 3,7 sekundi, a maksimalna brzina mu je 333 km/h.

U unutrašnjosti se vidi pravi britanski luksuz i kvaliteta. Kupci će moći birati između različitih tonova drva i 15 nijansi kože, a u autu je više od devet kvadrata drva. Ispred vozača je potpuno digitalni ekran koji pokazuje sve potrebne informacije, a na središnjoj konzoli je ekran koji se može rotirati u tri dijela, baš kao što je James Bond imao registracije koje se rotiraju.

Tako može prikazivati veliki info ekran od 12,3 inča, tri analogna sata ili jednostavno drvenu masku. No tu je i 650 W ozvučenja, adaptivni tempomat, heads-up ekran.