Spektakularni Shelby GT500 Classic Recreations (FOTO)

Untitled-3

Nekoliko je kultnih generacija Forda Mustanga, ali modeli iz sredine 60-ih do danas su stekli mitski status, posebno ako nose oznaku Shelby.

Širom Sjedinjenih Američkih Država ima bezbroj radionica koje se bave restauracijom i preradama starih Mustanga i dovode ih u 21. stoljeće, ali Shelby GT500CR u režiji radionice Classic Recreations može se nazvati pravom automobilskom pornografijom.

Počevši od boje nazvane Blurple (ovisno o uglu svjetla, plava je ili ljubičasta) sa satenskim efektom kojoj sjajno pristaju srebrne pruge na karoseriji s oznakama modela, preko interijera koji svojim vintage izgledom doslovno obara s nogu, pa do pogona.

A, ispod prednjeg poklopca se krije 7,0-litreni V8 Ford Performance mašina koja zahvaljujući superchargeru postiže 770 KS. Pritom se snaga pomoću pet stupanjskog ručnog mjenjača prenosi na stražnju osovinu.

Kako bi se zauzdala golema snaga ugrađena su šesteroklipna Wilwood kočiona kliješta i golemi diskovi koji se kriju iza 18 colnih aluminijskih naplataka na koje su ugrađene BFGoodrich Rival gume.

Konkretan je primjerak isporučen kupcu na Dalekom istoku po cijeni od 234.000 američkih dolara.