Kultura

poetsko veče

Almin Kaplan i Srđan Sekulić u Zvonu

30/01/2020

Dvojica prijatelja pjesnika će osim čitanja poezije razgovarati o književnosti uz pratnju muzike po odabiru zajedničkog prijatelja, slikara i pjesnika Igora Borozana

Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti Zvono sa zadovoljstvom vas poziva na poetsko veče na kojem učestvuju bosanskohercegovački književnik Almin Kaplan i Srđan Sekulić, književnik iz Srbije.

Poetsko veče podrazumijevaće naizmjenično čitanje poezije ove dvojice autora, u Kaplanovom slučaju biće to uglavnom pjesme iz zbirke „Bukara“, Sekulić će čitati pjesme iz zbirke „Kavalov jek“ a imaćemo priliku čuti i pjesme novijeg datuma koje nisu objavljene u pomenutim i nekim drugim zbirkama.

Dvojica prijatelja pjesnika će osim čitanja poezije razgovarati o književnosti uz pratnju muzike po odabiru zajedničkog prijatelja, slikara i pjesnika Igora Borozana.

O autorima:

Almin Kaplan rođen je 1985. godine. Piše poeziju i prozu. Autor je zbirki poezije „Biberove kćeri“, „Čekajući koncert roga“, „Ospice“ (roman u stihovima), „Mostarska zbirka“ i „Bukara“ te romana „Trganje“ i „Meho“. Dobitnik je više književnih nagrada, između ostalih nagrade Ratkovićevih večeri poezije, Mak Dizdar i Zija Dizdarević. Živi na Rivinama kod Stoca.

Srđan Sekulić je rođen 1993. godine. Piše poeziju i prozu. Njegove kratke priče i pjesme objavljivane su u regionalnim književnim časopisima, web portalima i u književnim zbornicima. Prevođen je na albanski, makedonski, persijski(farsi), mađarski, rusinski i engleski jezik. Jedan je od dobitnika nagrade „Mak Dizdar“. Objavio je knjigu poezije „Kavalov jek“ Prevodi poeziju i prozu sa makedonskog i bugarskog jezika. Trenutno živi i stvara u Novom Sadu.

Veče poezije Almina Kaplana i Srđana Sekulića održaće se u subotu, 1. februara u 21:00 sati u Galeriji Zvono (Obala Maka Dizdara 10).

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.