Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pozorišne igre BiH

Čančar: Iza nas je jedna lijepa priča

l_12893b93c9de5d2c64edc7df4f3bc257

Ovogodišnji ključar Grada Jajca Miodrag Miki Trifunov koji je zajedno sa ostalim umjetnicima „čuvao“ zidine grada vratiće ključeve, koji će do idućih igara čekati da dođu u ruke nekome ko ih zaslužuje

Dodjelom nagrada večeras će biti završene 41. Pozorišne igre Bosne i Hercegovine. Još jednom će se na sceni Doma kulture dodijeliti nagrade najboljima i spustiti zavjesa koja je na početku Igara dignuta uz zvuk fanfara i slogan „Nek igre počnu“.

Ovogodišnji ključar Grada Jajca Miodrag Miki Trifunov koji je zajedno sa ostalim umjetnicima „čuvao“ zidine grada vratiće ključeve, koji će do idućih igara čekati da dođu u ruke nekome ko ih zaslužuje.

Sumirajući ovogodišnje Pozorišne igre direktor Doma kulture Jajca, organizatora Igara, Fikret Čančar navodi da su Igre promocija Jajca u kulturnom i turističkom smislu.

Osim tehničkih problema izazvanih i nevremenom zbog kojeg Pozorište Republike Srpske iz Banje Luke nije bilo u mogućnosti izvesti svoju predstavu, festival je ponudio šest predstava u takmičarskom programu i bogat prateći program.

-Jedna je lijepa priča iza nas i siguran sam da smo ispunili očekivanja svih onih koji su pratili Pozorišne igre u Jajcu -rekao je Čančar.