Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

“Čarobnom tajnom” počeo ciklus božićnih pričaonica Narodne knjižnice HNK-a

Božićna pričaonica

Cijeli adventski program ima i humani karakter prikupljanja novca za najpotrebitije građane, a tokom cijele godine i posebno za vrijeme blagdana u biblioteci se održavaju različite kreativne radionice

Pričom “Čarobna tajna”, koja je u sklopu programa “Advent by Winterville” upriličena u srijedu, počeo je ciklus božićnih pričaonica u organizaciji Narodne knjižnice Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u Mostaru.

“Družili smo se sa studenticama Predškolskog odgoja te specijalnom gošćom, spisateljicom Sonjom Škobić. Cilj pričaonica je djeci najranije dobi približiti knjigu i čitanje jer čitanje stvara doživotnu radost i vodi prema značajnim postignućima”, priopćeno je iz Narodne knjižnice HNK-a.

Cijeli adventski program ima i humani karakter prikupljanja novca za najpotrebitije građane, a tokom cijele godine i posebno za vrijeme blagdana u biblioteci se održavaju različite kreativne radionice.

“Svoj dolazak na jednu od pričaonica najavio je i specijalni gost Ivo Krešić Božićnjak, koji će susret s djecom upriličiti u četvrtak, 12. decembra, i tom prigodom raznim božićnim pričama, slikovnicama i slatkišima darovati djecu koja vole čitati i družiti se s knjigom”, stoji u priopćenju.

Sudjelovanje u svim knjižničnim programima besplatno uz uvjet da dijete, odnosno polaznik bude član knjižnice čime se, kako kažu, djecu ujedno potiče na korištenje knjižnog fonda.

Pored ciklusa pričaonica za decembar su planirane strip i likovne radionice, radionice programiranja i printanja na 3D printeru, tečaj pletenja, radionice engleskog jezika.