Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Festival “Kao nekad pred Božić” 6. decembra u Domu mladih

Kao nekad pred Bozic 2016

Osamnaesti festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja “Kao nekad pred Božić 2017” bit će održan 6. decembra u „Domu mladih“ u Sarajevu.

Direkcija Festivala „Kao nekad pred Božić“ ove godine uspostavila je suradnju s bosanskohercegovačkim iseljeništvom, kroz poticanje povezivanja djelatnosti hrvatskih kulturnih organizacija iz BiH s medijskim kućama Hrvata izvan BiH, koje će i pratiti ovogodišnji festival, a s ciljem očuvanja hrvatskog narodnog identiteta i sveukupne bosanskohercegovačke kulture.

– Za održavanje kontinuiteta kvalitetne festivalske produkcije neophodna su inovativna produkcijska rješenja, rekoncipiranje i repozicioniranje festivalske manifestacije u skladu s aktualnim društvenim kontekstom i produkcijskim novitetima, što podrazumijeva i novi, adekvatan, prostorni ambijent. Upravo zato da bi naša publika i struka vidjeli nešto novo, neočekivano i drukčije, ove godine Festival realiziramo u dvorani ‘Doma mladih’ u sarajevskoj ‘Skenderiji’, koja je sinonim za vrhunski muzički proizvod – navode organizatori u saopćenju.

Ulaznice za festival bit će puštene u prodaju 27. novembra.