Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

centar za kulturu

Izložba slika Milana Popovića u Mostaru

l_8f8b3a45d9d7ae768766bf06aad9917f

Spomenuta izložba osma je po redu iz ciklusa “Trebao mi je neki novi početak” u okviru kojeg se zaljubljenici u likovnu umjetnost mostarskoj publici predstavljaju po prvi put

Izložba slika Milana Popovića bit će otvorena u utorak, 22. novembra, s početkom u 19 sati u Centru za kulturu u Mostaru.

Spomenuta izložba osma je po redu iz ciklusa “Trebao mi je neki novi početak” u okviru kojeg se zaljubljenici u likovnu umjetnost mostarskoj publici predstavljaju po prvi put.

Autor naglašava kako voli na platno prenijeti ono što mu u nekom određenom trenutku najviše odgovara. Do rata je malo radio vodenim bojama, najviše olovkom, trenutno radi akrilnim bojama na platnu.

Milan Popović je rođen 1954. godine u Mostaru. Poslije završene osnovne i srednje škole zapošljava se u vojnoj industriji Soko. Slikarstvom se kao hobijem bavio i prije rata, a posljednjih godina ta vrsta kreativnog rada ga sve više i više zaokuplja. Do sada nije nigdje izlagao svoje radove, te je ovo njegova prva izložba, priopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.