Kultura

HKD Napredak

Izložba “Žepački umjetnici” otvorena u mostarskoj Kosači

01/10/2021

Izložba ostaje otvorena do 10. oktobra ove godine

Izložba “Žepački umjetnici” otvorena je u petak navečer u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru.

Na izložbi, koju je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo ” Napredak” Glavna podružnica Mostar u saradnji s HKD Napredak podružnica Žepče, predstavilo se osam umjetnika koji rođenjem potječu iz žepačkog kraja, a to su Mladen Ivešić, Josip Ivešić, Anđela Nikolić Vilić, Slađana Matić Trstenjak, Ljerka Njerš, Josip Ivandić, Kristina Ćavar i Saša Zečević.

Kustosica ove izložbe i mr. sakralne umjetnosti Kristina Ćavar istakla je kako se izložba sastoji od 20 umjetničkih djela rađenih na slobodnu temu.

– Svaki umjetnik je radio svoju tematiku i propitivao je kroz slikarstvo ili kiparstvo – kazala je Ćavar u izjavi za novinare, navodeći kako se nada velikom odazivu ali i obogaćenju kulturne scene Mostara.

Dopredsjednik HKD “Napredak” Miroslav Landeka naglasio je kako mu je drago što se izložba žepačkih umjetnika, koja je premijerno predstavljena u Žepču, večeras predstavlja i u Mostaru.

– Mostar se ovim potvrđuje kao kulturno središte BiH, a ovo je i svojevrsna uvertira u izvještajnu skupštinu HKD “Napredak” koja će biti održana sutra i kojoj smo željeli dati jednu kulturnu notu izložbom ‘Žepački umjetnici’ – naglasio je Landeka.

Izložba ostaje otvorena do 10. oktobra ove godine.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.