Kultura

Simfonijski orkestar Mostar

Koncert “Antonijeva četiri godišnja doba” dar mladima za sv. Nikolu

01/12/2022

U prvom dijelu koncerta posjetitelji će čuti "Fatto per la notte di natale", Concerto grosso Op.6 Nr. 8 Arcangela Corellija, dok će u drugom dijelu solist Antonio Šarić, uz pratnju gudačkog sastava Simfonijskog orkestra Mostar, odsvirati Vivaldijeva "Četiri godišnja doba"

Simfonijski orkestar Mostar upriličit će u nedjelju, 4. decembra, koncert “Antonijeva četiri godišnja doba” kao dar za sv. Nikolu svim mladima Hercegovine i na radost svih ljubitelja velikog italijanskog kompozitora Antonija Vivaldija.

Solist na violini je prvim nagradama višestruko okrunjeni 12-godišnji Antonio Šarić, učenik 5. razreda Muzičke škole I. i II. stepena u Mostaru, u klasi prof. Ane Pranjković, saopćili su organizatori.

Gudački sastav Simfonijskog orkestra Mostar predvodit će umjetnički direktor Jovan Bogosavljević, jedan od najpoznatijih violinista Srbije i profesor na Muzičkoj akademiji u Nišu i Istočnom Sarajevu.

U prvom dijelu koncerta posjetitelji će čuti “Fatto per la notte di natale”, Concerto grosso Op.6 Nr. 8 Arcangela Corellija, dok će u drugom dijelu solist Antonio Šarić, uz pratnju gudačkog sastava Simfonijskog orkestra Mostar, odsvirati Vivaldijeva “Četiri godišnja doba”.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Vlade HNK-a u kapelici crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru, s početkom u 19 sati.

Ulaz je slobodan.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.