Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KIC iz Tomislavgrada

Lukač: Pemijera mjuzikla “Aladdin” spektakl nakon mjeseci zatvorenosti

FNA_134429

Kako je za Fenu izjavila voditeljica ove škole Zrinka Lukač, scenarij je utemeljen na onoj, svima poznatoj, priči iz 1001 noći o Aladdinu i njegovoj svjetiljci

U izvedbi polaznika Škole mjuzikla i glume Kulturno informativnog centra (KIC) iz Tomislavgrada u subotu je u kinodvorani Kulturno-informativnog centra u Tomislavgradu upriličena premijera mjuzikla “Aladdin”.

Kako je za Fenu izjavila voditeljica ove škole Zrinka Lukač, scenarij je utemeljen na onoj, svima poznatoj, priči iz 1001 noći o Aladdinu i njegovoj svjetiljci, ali ono sto je bitno, naglasila je, da ne prati u potpunosti predložak, nego je prilagođen kako bi ocrtavao društveno-političku scenu naroda u Bosni i Hercegovini.

-Mjuzikl izvode učenici osnovne i srednjoškolske uzrasti te je prvenstveno namijenjen djeci, ali i svima onima koji pak vole glumu, ples ili pjevanje, što u cijelosti objedinjuje ovakva vrsta kazališnog djela – kazala je Lukač.

Po njezinim riječima, pripreme za premijeru su trajale samo mjesec dana, a pretpremijera je izvedena u četvrtak.

Ističe kako prema dojmovima roditelja, koji su bili na pretpremijeri i sinoćnje publike, predstava predstavlja kulturni spektakl nakon ovih teških mjeseci zatvorenosti i epidemije.

Zbog epidemioloških mjera predstava je održana u subotu u dva termina, a najavljena je jedna i za nedjelju kako bi svi zainteresirani mogli vidjeti, a ujedno se ispoštovale epidemiološke mjere.

Inače, ovo je šesta u nizu premijera Škole mjuzikla i glume KIC-a iz Tomislavgrada, a do sada su im poznate predstave “Hamlet”, “Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj”, “Annie”, “Matilda” i “Kralj lavova” s kojom su predstavili Tomislavgrad i Hercegbosansku županiju na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku 2019. godine.

Projekt ove predstave su podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Ministarstvo nazke , prosvjete, kulture i sporta Kantona 10 i Općina Tomislavgrad.