Kultura

američki inženjer mašinstva

Milojko Mike Vucelić uvršten je u Muzej uspjeha i uspješnih

22/07/2019

Za rad na projektu Apolo dobio je više nagrada i priznanja, od kojih je najvažnije najviše američko civilno odlikovanje Predsjednička medalja slobode

Milojko Mike Vucelić, uvršten je u Muzej uspjeha i uspješnih, saopćio je Odjel za jugoistočnu Evropu/zapadni Balkan ovog Muzeja.

Milojko Vucelić ( Garešnica, 11. jun 1930 – La Hola, 7. septembar 2012) bio je američki inženjer mašinstva, a u periodu 1966.-1978. i jedan od direktora američkog svemirskog programa Apolo.

Za rad na projektu Apolo dobio je više nagrada i priznanja, od kojih je najvažnije najviše američko civilno odlikovanje Predsjednička medalja slobode.

Muzej uspjeha i uspješnih, odnosno njegov Odjel za JIE /zapadni Balkan, odlučio je da Vucelić dobije svoj dan u Godišnjem kalendaru uspjeha – 20. juli.

Muzej uspjeha i uspješnih djeluje od početka 2018. godine i istovremeno funkcionira kao oznaka/etiketa i nagrada. Cilj ovog Muzeja je da skrene pažnju na one koji su ostvarili uspjehe koji su ipak ostajali u sjeni i nedovoljno eksponirani i prepoznati, navodi se u saopćenju Muzeja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.