Kultura

specijalni okvir

Muzej Sarajeva je dobio svoju maskotu – Puhka Puhića

17/05/2019

Veseli Puhko vas poziva da dođete u Muzej i da i njega ovjekovječite kroz fotografiranje u nekom od naših prostora i da imate uspomenu kojoj vrijeme ne može ništa

Muzej Sarajeva je dobio svoju maskotu – Puhka Puhića, vječitog tragača za starinama, koji će na atraktivan i zanimljiv način otkriti čari svake muzejske kuće i postavke, najmlađim posjetiteljima Muzeja.

– Prvo njegovo predstavljanje u javnosti je sutra u okviru manifestacije “Noć Muzeja” kada će Puhko izvirivati iz okvira za slikanje naših posjetitelja koji će od 18.00 do 24.00 sata potpuno besplatno moći razgledati stalne postavke u Muzeju Jevreja, Svrzinoj kući, Despića kući, Muzeju Sarajevo 1878-1918 i Brusa bezistanu – saopćeno je iz Muzeja Sarajeva.

Svi posjetitelji će se moći slikati u specijalnom okviru s logom Muzeja i dijelit na društvenim mrežama.

– Veseli Puhko vas poziva da dođete u Muzej i da i njega ovjekovječite kroz fotografiranje u nekom od naših prostora i da imate uspomenu kojoj vrijeme ne može ništa. Djeci ćemo dijeliti i slikovnicu “Ja volim Muzej Sarajeva” u kojoj je glavni akter naš Puhko koji dobro poznaje sve skrivene kutke svake naše muzejske kuće i ništa mu od vrijednosti ne može promaći. On je čuvar muzejskoga blaga – poričili su JU Muzej Sarajeva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.