Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na XX1. Jazz Festu završni dan specijalnog programa Musick and Magick

Erik Friedlander
Večeras nastupa violončelista Erik Friedlander

Treći festivalski dan XX1. Jazz Festa završni je dan specijalnog programa Musick and Magick kojim Jazz Fest prezentira muziku Johna Zorna a na programu je šest nastupa na ukupno četiri koncerta, od kojih će tri biti održana u Domu policije a jedan u Sarajevskom ratnom teatru.

Večeras u 19.00 sati nastupa violončelista Erik Friedlander koji će održati polusatni solo koncert predstavljajući Volac a nakon njega polusatnim programom predstavit će se i duo iznimnih gitarista Juliana Lagea i Gyana Rileya. Za ovaj koncert u prodaji je jedna ulaznica koja važi za oba koncerta. Također i za koncert u 20.00 sati u čijem prvom dijelu nastupa pijanista Brian Marsella, a u drugom Nova Express sa vrhunskim muzičarima – pijanistom Johnom Medeskim, vibrafonistom Kennyjem Wollesenom, basistom Trevorom Dunnom i bubnjarom Joey Baronom.

I naredni koncert u 21.00 sati bit će održan u Domu policije. Šestočlani ženski vokalni ansambl izvest će prvu i drugu knjigu Madrigala Johna Zorna, inspirirane poezijom britanskog romantičarskog pjesnika Shelleya.

Koncert u SARTR-u počinje u 22.30 sati a predstavlja Simulacrum sa Johnom Medeskim (orgulje), Mattom Hollenbergom (gitara) i Kennyjem Grohowskim (bubnjevi).

Večeras je i druga večer klupskog programa Late Nite Stage u Jazzbini gdje će nakon nastupa bosanskohercegovačkih i makedonskih muzičara biti organiziran i jam session.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u box officeu u Domu policije od 12.00 do 23.00 sata i u SARTR-u pola sata prije koncerta, saopćeno je iz Jazz Festa.