Kultura

26 filmova

Omladinski Film Festival otvoren u Sarajevu, četiri dana sjajne atmosfere

21/07/2021

Omladinski Film Festival promovira debitante i mlade filmske autore iz regije i Evrope. Dosad je prezentirao desetine novih mladih autora te oko 800 filmova

Na svečanoj ceremoniji u Pozorištu mladih večeras je otvoren 13. Omladinski Film Festival (OFF) Sarajevo, a od ukupno 26 filmova planiranih programom, 17 će imati premijeru.

Direktor OFF-a Kenan Musić istaknuo je da publiku tokom tog festivala očekuje mnogo dobrih filmova, raznovrsne teme. Uvjeren je da će publika uživati te obećava četiri dana sjajne atmosfere.

Kako je istaknuto na otvaranju, na Festival je pristiglo ove godine više od 400 prijava iz 23 države. Posla je mnogo bilo za selektore i programski odjel, a bit će ga, istaknuto je, sigurno i za žiri. Ovogodišnji žiri čine Ines Tanović, Daniel Ebner i Stevan Filipović.

Omladinski Film Festival promovira debitante i mlade filmske autore iz regije i Evrope. Dosad je prezentirao desetine novih mladih autora te oko 800 filmova.

Ovogodišnji festival otvorio je i bio domaćin na crvenom tepihu resorni ministar u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić, a otvaranju je prisustvovao i američki ambasador u BiH Eric Nelson i drugi predstavnici diplomatskih misija u BiH, kao i predstavnici bh. javnog, kulturnog i političkog života.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.