Kultura

galerija Kunstmatrix

Otvorena virtuelna izložba “Eko kolonija 2010-2020”

20/05/2020

Udruga EKO ZH na taj način željela je zaokružiti desetogodišnji rad i organizirati likovne kolonije

Virtuelna izložba “Eko kolonija 2010-2020”, koja obuhvaća 33 umjetnička rada od 32 studenta, otvorena je u srijedu u virtuelnoj galeriji Kunstmatrix.

Udruga EKO ZH na taj način željela je zaokružiti desetogodišnji rad i organizirati likovne kolonije.

“Od skromnih početaka u Dogani Široki Brijeg došli smo do likovnih kolonija na Blidinju koje zadnjih godina okupljaju velik broj studenata likovnih akademija iz regije. Kroz proteklih deset godina bilo je preko 300 studenata, a naslikano je približno 700 slika s tematikom pejzaža i ekoloških motiva”, priopćili su organizatori.

Osim organizirane izložbe, navedena Udruga po završetku likovne kolonije nastojala je doniranjem umjetničkih slika ili izložbama prodajnog karaktera pomoći najpotrebitijim udrugama, centru Marija naša nada u Širokom Brijegu,

Humanitarnoj udruzi Fra Mladen Hrkać, Udruzi Srce za djecu oboljelu od raka Sarajevo, DIS Teatru Banja Luka, Udruzi slijepih Banja Luka te Udruzi gluvih i nagluvih Banja Luka.

“Nadamo se da ćemo nastaviti s radom i organiziranjem godišnje likovne Eko kolonije i upisivanjem pozitivnog trenda na području umjetnosti. Cilj nam je senzibiliziranje javnosti u području ekologije i kulture kao i mogućnost povezivanja i interakcije studenata likovnih akademija”, navodi se u priopćenju.

Osim kulture, Udruga EKO ZH aktivno provodi i niz drugih projekata vezanih za svoju misiju, a trenutno se, kako kažu, provodi implementacija projekta Youth Drive kojeg sufinancira Europska unija, a koji je vezan za tematiku zaštite okoliša i koji se provodi u četiri općine, odnosno grada Zapadnohercegovačke županije, a to su Ljubuški, Posušje, Grude i Široki Brijeg te tri općine u Crnoj Gori.

Navedena izložba ostaje otvorena do ponedjeljka, 1. juna, a može se posjetiti preko linka VIDEOhttps://www.kunstmatrix.com/en/ekozh, stoji u priopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.