Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pašović: Obradovani smo nagradama Pozorišnih igara BiH u Jajcu

haris pasovic

Najbolja predstava ovogodišnjih Pozorišnih igara BiH je po mišljenju stručnog žirija „Za šta biste dali svoj život“ Harisa Pašovića i ansambla predstave u režiji Harisa Pašovića i izvedbi East West Centra iz Sarajeva, Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, Pozorišta Promena iz Novog Sada i Novosadskog pozorišta iz Novog Sada.

Također je i ansamblu predstave pripala jedna od nagrada za glumačka ostvarenja.

Žiri je u obrazloženju naveo da se posebnost ove predstave ogleda u odabiru teme i postavljanju pitanja koja su univerzalna, suštinska kako za pojedinca tako i za čovječanstvo. Predstava nas, poput svojevrsne vrteške, “vozi” kroz istoriju žrtvovanja i potrage za smislom i na taj način publiku dovodi do emocionalne i intelektualne katarze, navodi se u obrazloženju.

-Veoma smo obradovani što je žiri Pozorišnih igara BiH u Jajcu odao veliko priznanje našoj predstavi dodjeljujući joj dvije nagrade! U predstavi igraju mladi umjetnici iz BiH i Srbije rođeni poslije rata; oni stvaraju jedan novi, sretni svijet, i naša predstava govori o tome. Festival u Jajcu i fantastična jajačka publika su to prepoznali i mi smo veoma sretni zbog toga -izjavio je večeras Haris Pašović za Fenu povodom nagrada u Jajcu.