Kultura

Monodrama

Predstava Tarika Filipovića “Ćiro” za podršku Fondaciji “Our Kids”

25/10/2019

U toj monodrami Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, govori o tome šta je Blažević predstavljao za njega kroz period odrastanja i sazrijevanja

Predstava Tarika Filipovića “Ćiro” koja donosi priču o životu Miroslava Ćire Blaževića bit će izvedena 2. novembra u St. Peter’s Church u Notting Hillu, London, u organizaciji humanitarne Fondacije “Our Kids”.

U središtu pažnje predstave je Miroslav Blažević-Ćiro, ime uz koje se veže više asocijacija i anegdota nego za bilo koju drugu ličnost koja je obilježila uspjeh hrvatskog nogometa i javnog života, navodi se u saopćenju BH Info deska.

U toj monodrami Tarik Filipović, inače strastveni nogometni navijač, govori o tome šta je Blažević predstavljao za njega kroz period odrastanja i sazrijevanja.

Uvod u predstavu prezentirat će glumac Velibor Topić, Mostarac s adresom u Londonu, poznat po ulogama u filmovima: “Snatch”, “Kraljevstvo nebesko”, “Robin Hood”, “Kingsman: Tajna služba”. Tokom svoje karijere, Topić je radio tri puta s Ridleyjem Scottom, kao i drugim dobro poznatim režiserima kao što je Guy Ritchie, Tom Hooper, Matthew Vaughn i još mnogo drugih.

Cilj Fondacije “Our Kids” iz Londona je pomagati djecu bez roditelja i sve mlade s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini.

Fondacija je aktivna u pomaganju djeci i mladima u ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini. Pomoć su pružali djeci i po njihovom izlasku iz tih ustanova kako bi ih podržali na putu ka samostalnosti, integraciji u društvo i ostvarivanju njihovih ljudskih prava.

Pored pjevačice Amire Medunjanin, doprinos radu Fondacije daje i bivši bh. reprezentativac Saša Papac.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.