Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ciklus "Al Gieba"

Predstavljen roman “Pulsar” Igora , najavljen i treći nastavak

FNA_126291 (1)

Čerkuč je naveo kako Igor sve ove devijacije na jedan svoj poseban način iznosi u svojim kolumnama, a da je u romanu to na još bolji način izbrusio

“Pulsar”, drugi roman iz ciklusa “Al Gieba”, autora Igora Božovića predstavljen je u četvrtak na otvorenoj sceni Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Jedan od predstavljača knjige Boris Čerkuč kazao je kako je autoru trebalo 5 godina da izbaci ovu drugu knjigu koja je zapravo dio njegove trilogije, a koja se bavi s jedne strane zvijezdama i filozofijom života, a s druge strane “našim prizemnim stvarima s kakvim se susrećemo svaki dan u BiH”.

Čerkuč je naveo kako Igor sve ove devijacije na jedan svoj poseban način iznosi u svojim kolumnama, a da je u romanu to na još bolji način izbrusio.

– Ono što je meni najupečatljivije čitajući ‘Pulsar’ jeste da ćete svi dobiti priliku još jednom preletjeti ono što nam se događa ali na jedan kvalitetniji, književni način – istaknuo je Čerkuč napomenuvši kako će netko u budućnosti, kada uzme tu knjigu, shvatiti u “kakvim smo mi zapravo ovdje situacijama bili i s kakvim ljudima smo radili i komu smo vjerovali”.

Istaknuo je kako je “Pulsar” bolji od prvog romana “Al Gieba” zato što Igor Božović raste kao pisac.

Autor romana Igor Božović kazao je kako je “Pulsar” izravan nastavak “Al Giebe” te da “Pulsar” nastavlja pratiti borbu lika Karla Valjana, koji bježi od zakona zato što postaje negativac jer želi istjerati pravdu na čistac. On praktično u tih pola godine, dok traje taj njegov bijeg, sazrijeva i postaje “Pulsar”, zvijezda koja je savijena svojom gravitacijom ali isijava smrtonosne zrake u tom svom bijesu i tuzi, istaknuo je Božović.

Najavio je i treći nastavak koji će se zvati “Iskupljenje”.

– Znači, nećemo dalje u znaku zvijezda, već ćemo dalje u znaku transcendentalnog – kazao je Božović.

Inače, Igor Božović je novinar BHRT-a, kolumnist internetskog portala Bljesak, pisac i pjesnik, poznat po tome da otvoreno progovara o problemima današnjeg društva kroz ljudske emocije.

Roman u izdanju Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače podržala je Fondacija za izdavaštvo.