Kultura

mostar

Predstavljena monografija “Pola stoljeća mostarskog radija”

10/12/2019

Nekadašnji glavni urednik Radio stamnice Mostar Veselko Čerkez kazao je kako izdavanje monografije predstavlja veliku stvar za sve bivše i sadašnje zaposlenike te medijske kuće

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače predstavljena je monografija “Pola stoljeća mostarskog radija”, autora Marinka Jovanovića, koja donosi cjelovitu faktografsku hronologiju radio stanice koja je 1969. godine počela s radom pod imenom Radio Mostar, a danas se, kako je rečeno, oglašava kao Mostarska panorama.

Nekadašnji glavni urednik Radio stamnice Mostar Veselko Čerkez kazao je kako izdavanje monografije predstavlja veliku stvar za sve bivše i sadašnje zaposlenike te medijske kuće.

– Kao tek diplomirani novinar 1986. godine došao sam na Radio Mostar, a 1987. primljen sam na neodređeno vrijeme i to je bilo ostvarenje mog životnog sna. Pamtim mnoge od dragih kolega i živim Radio Mostar koji je utemeljen 1969. A onda se dogodio rat koji nismo željeli i od 1992. postojimo kao Hrvatski radio Radio stanica Mostar i taj radio uvijek će postojati u našim srcima – kazao je Čerkez.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.