Kultura

režija Damira Altumbabića

Predstavom “Ivica i Marica” nastavlja se pozorišna sezone Teatra kabare Tuzla

08/01/2020

Rezervacije ulaznica možete uraditi na facebook stranici Teatra kabare Tuzla i preuzeti ih na dan izvođenja predstave od 10 sati najkasnije 30 minuta pred početak predstave

Zbog velikog interesa publike, u subotu 11.01.2020. na sceni Teatra kabare Tuzla s početkom u 12 sati biće izvedena predstava za djecu “Ivica i Marica” Braće Grim. Adaptaciju, dramatizaciju teksta i režiju potpisuje Damir Altumbabić. Asistent režije: Jasmina Ibrahimović. Scenografija i kostimografija Suad Avdagić. Muzika i songovi: Dragan Divjak. Dizajn plakata: Damir Pirić. Crtež na plakatu Elma Fazlić. Ton i svjetlo Nermin Brković.

U predstavi igraju: Feđa Zahirović, Marija Novaković, Sadika Kahrimanović, Ermin Avdić, Jasmina Ibrahimović, Damir Altumbabić.

“Ivica i Marica” je predstava za djecu rađena po tekstu poznate bajke koju su napisali braća Grim. Riječ je o siromašnoj porodici u kojoj žive dvoje djece Ivica i Marica sa svojim ocem i zlom maćehom. Ona uspijeva da nagovori oca da djecu ostave u šumi kako bi svi preživjeli. Prvi puta se djeca vraćaju, a drugi put već zalutaju u dubokoj šumi. I dok traže izlaz dođu do vješticine kuće koja je sva od slatkiša. Vještica zarobljava Ivicu i Maricu s namjerom da ih pojede, ali se hrabra i dovitljiva djeca dobrog srca uspjevaju izvući od vještice i čak ponijeti sa sobom blaga kako bi pomogli ocu. Sve se na kraju završava kao i u svakoj bajci:

…Živjeli su dugo i sretno.

Rezervacije ulaznica možete uraditi na facebook stranici Teatra kabare Tuzla i preuzeti ih na dan izvođenja predstave od 10 sati najkasnije 30 minuta pred početak predstave. Dobro nam došli, poručuju iz Teatra kabare Tuzla.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.