Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostarski teatarski festival

Premijera “Mojih 7 smrtnih grijeha” na Festivalu autorske poetike

l_e2e705674973a807cede8b722afa4938

Večeras na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20 sati umjetnički rukovoditelj Mostarskog teatra mladih Sead Đulić obilježit će 50. godina umjetničko-pedagoškog rada premijernom izvedbom predstave “Mojih 7 smrtnih grijeha

U okviru 47. mostarskog teatarskog festivala – Festivala autorske poetike četvrtog festivalskog dana na repertoaru su dva programa.

U 11 sati počinje 24. međunarodna konferencija na temu “Kultura, razvojna šansa društva” u kojoj će u online formatu sudjelovati kulturni radnici iz BiH i zemalja regije, najavili su organizatori.

Cilj je skrenuti na brojne propuštene šanse u našim društvima koje nudi kultura za razvoj naših društava, te ukazati na mogućnosti i potencijale kulture u razvoju društva. Poseban naglasak bit će na razbijanju ustaljenog mišljenja da je kultura samo potrošač.

Večeras na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20 sati umjetnički rukovoditelj Mostarskog teatra mladih Sead Đulić obilježit će 50. godina umjetničko-pedagoškog rada premijernom izvedbom predstave “Mojih 7 smrtnih grijeha”.

Radi se o Đulićevom autorskom projektu koji u formi pripovjedačko-dokumentarnog teatra svjedoči o vlastitom životu i borbi sa samim sobom da se ne poklekne pred brojnim izazovima.