Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Program “Mostarske liske” unaprijeđen uz podršku Addiko Bank

mostarska liska

U programu ovogodišnjeg 14. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, koji će se održati od 22. do 29. aprila u organizaciji Narodnog pozorišta u Mostaru, bit će igrano osam predstava najbolje produkcije komediografskog žanra, a realizaciju festivala pomogla je Addiko Bank, kao generalni sponzor ovog kulturnog događaja, prenosi Anadolu Agency.

Na festival u Mostar dolaze predstave iz Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije: sedam u konkurenciji i jedna posljednjeg dana festivala u čast nagrađenih.

Almir Mujkanović, direktor Narodnog pozorišta Mostar, rekao je kako Mostar ove godine sa izuzetnim ushićenjem očekuje početak „Mostarske liske“.

“‘Mostarska liska’ je svojevrsni zaštitni znak Narodnog pozorišta Mostar koji za nas na simboličan način označava i početak proljeća, početak jednog novog kreativnog ciklusa kojim iznova želimo, ne samo evocirati uspomene na dane slave naše kuće, već ih dostići i prevazići. Zahvaljujući podršci Addiko Bank, koja nam je generalni sponzor, značajno smo unaprijedili program festivala, ali i samu festivalsku scenu”, rekao je Mujkanović, saopćeno je iz Addiko Bank.

Adnan Lugonić, selektor festivala i umjetnički direktor NPM-a kazao je kako će u takmičarskom programu biti odigrano sedam predstava koje svojim kvalitetom dokazuju da komedija kao žanr zahtijeva ozbiljan, profesionalan i promišljen pristup u radu i da svakako to nisu predstave koje, uslovno rečeno, podilaze publici s ciljem da joj ponude laku zabavu.

Program festivala u subotu će otvoriti predstava “Gospođa ministarka” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.