Kultura

ju ckm

Prolongiran aprilski Festival dani komedije “Smijeh je lijek”

24/03/2021

O novim datumima održavanja festivala javnost ćemo blagovremeno obavijestiti putem medija i našeg web portala

Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo prolongirao je aprilski 24. Festival komedije ‘Smijeh je lijek’, zbog epidemioloških mjera. O novim datumima održavanja tog festivala javnost će blagovremeno obavijestiti.

– Imali smo nadu, želju i volju da će u zakazanim terminima biti održan i 24. Festival komedije “Smijeh je lijek”, od 1. do 7. aprila, i ugostiti teatarska imena predstavama ‘Lijevo Desno glumac’ – Zijaha Sokolovića, ‘Ćiro’ – Tarika Filipovića, ‘Izlazak iz ormara’ – Željka Pervana, ‘Đurologija’ – Branka Đurića Đuru, ‘Demokratija’ – Dražena Šivaka i Zijaha Sokolovića, ‘Luda kuća’ – Teatar komedije Rajvosa i ‘Putovanje’ – Narodno pozorište Tuzla, ali će zbog epidemioloških mjera biti prolongiran za neka „bolja vremena“. O novim datumima održavanja festivala javnost ćemo blagovremeno obavijestiti putem medija i našeg web portala – navodi Press JU CKM.

U saopćenju za javnost podsjećaju da, iako je kulturni sektor bio među najugroženijim djelatnostima i kad je većina ustanova iz kulture zatvorila svoje prostore, mali ali predani i posvećeni tim umjetnosti JU CKM nijednog dana nije zatvorio vrata i nastavio je putem online projekata i programa davati pozitivan poticaj prema sugrađanima, sa željom da se nepojmljiva zatvorenost olakša, nudeći optimizam i pozitivnu energiju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.