Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spahić: Na Međunarodni dan mira zasadićemo 35 smrča i jela

ibr spahic 22

Na Međunarodni dan mira 21. septembra 2018. zasadićemo 35 smrča i jela na olimpijskim planinama Bjelašnici, Igmanu, Jahorini i Trebeviću i kod Bijele tabije, u čast Olimpijskog Sarajeva.

Nastavljamo naš Pohod na Vrhove oko Grada koji simboliziraju naš pokret Brže, Više, Jače i akciju organizovanog pošumljavanja i izgradnje novih parkova u Gradu. Slavimo građansku posvećenost zaštiti i obnovi kulturno-historijske i prirodne baštine. Mapirajmo tačke mira i harmonije u prirodnom okruženju građana Sarajeva za Muzej mira, pozvao je sugrađane Ibrahim Spahić, predsjednik Međunarodnog centra za mir.

Umjetnički programi koje smo pripremili za ove prostore/arhitektonsko – urbanističke, teatarske, literarne, muzičke, vizuelne umjetnosti i savremenog plesa, označiće novi pristup istraživanju arheologije duše Grada i re/dizajniranju Grada i civilizacijskom odnosu prema ambijentu u kojem živimo i stvaramo, dodao je Spahić, i najavio da će narednih šest mjeseci (od 21.9.2018.-21.3.2019.) Bijela tabija i Olimpijske planine i Grad Sarajevo (posebno Austrijska kuća i Kvadrant B) biti mjesta za vrhunske događaje koji će se valorizirati na Okruglom stolu vitezova umjetnosti.