Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spahić: Slavimo Dan grada Sarajeva i pošaljimo poruku dobra i mira svijetu

spahic_ibrahim_sangaj

Predsjednik Građanske demokratske stranke (GDS) BiH Ibrahim Spahić u svoje ime i uime GDS-a BiH uputio je čestitku građankama i građanima Sarajeva povodom 6. aprila Dana Sarajeva.

– Praznik koji dolazi s proljećem u naš šeher sa posebnom radošću slave sve generacije Sarajki i Sarajlija u zemlji i svijetu. Sa zahvalnošću se sjećamo svojih dragih građanki i građana koji su svo svoje neimarsko stvaralaštvo darovali razvoju Sarajeva tokom višestoljetne povijesti grada. Izražavamo poštovanje svim stradalim i njihovim porodicama koji su dali svoje živote u borbi za slobodu našeg Sarajeva.

Slavimo praznik Grada sa svim prijateljima i pošaljimo poruku dobra i mira svijetu sa željom da XXI stoljeće pamti Sarajevo po vrhunskim ostvarenjima u nauci, zaštiti životne sredine, obrazovanju, umjetnosti, sportskim dostignućima, kreativnosti, inovativnosti i jedinstvenom linku različitosti, slobodi izražavanja, suštinske građanske solidarnosti, humanizmu i samopoštovanju.

Sarajevo, stara Evropska prijestolnica u ovom stoljeću i formalno postaje članica EU i bilo bi sjajno da organiziramo olimpijadu kulture u zemlji koja baštini euromediteransku civilizaciju – navodi se u čestitci Spahića, saopćeno je iz Press službe GDS-a BiH.