Kultura

BNP Zenica

Sutra počinje 7. internacionalni festival edukativnog teatra – IFET

01/12/2022

IFET u Bosansko narodno pozorište Zenica donosi čaroliju za najmlađe, u okviru koje će imati priliku za druženje, edukaciju i za gledanje predstavaiz drugih pozorišnih kuća

Nakon pauze uzrokovane koronavirusom, u organizaciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. sutra, 2. decembra u 12 sati izvedbom predstave „Zlatokosa“ nastale prema bajci braće Grimm, u režiji Jelene Đorđević i u produkciji Pozorišta lutaka Mostar počine 7. internacionalni festival edukativnog teatra – IFET, koji će trajati do 8. decembra.

Dan kasnije, u subotu, 3. decembra će biti upriličena XII smotra dramskog stvaralaštva vrtića i škola Zeničko-dobojskog kantona. Cilj Smotre je da okupi što veći broj djece predškolskog i školskog uzrasta radi druženja, edukcije i njihovog upoznavanja sa svijetom pozorišne umjetnosti.

U okviru 7. IFET-a najmlađa publika će imati priliku da uživa još u dvije izvedbe predstava. Tako će u srijedu, 7. decembra u 12 sati u Zeničkom pozorištu biti izvedena predstava „Kamen mudrosti“ u režiji Novice Bogdanović i u produkciji DIS – Pozorišta mladih Banja Luka. Posljednjeg dana, 8. decembra u 12 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će izvedena predstava „Oholica“ prema tekstu Zdenka Mišure, u režiji Milene Bogdanović i u produkciji Lutkarskog kazališta Mostar.

7. internacionalni festival edukativnog teatra – IFET u Bosansko narodno pozorište Zenica donosi čaroliju za najmlađe, u okviru koje će imati priliku za druženje, edukaciju i za gledanje predstava iz drugih pozorišnih kuća.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.