Kultura

"Ivo Gregurević"

Sve je spremno za 24. Dane hrvatskog filma u Orašju

05/09/2019

U spomen na Ivu Gregurevića, prije svečanog otvaranja festivala, bit će otkriven spomenik na platou novog parka koji se nalazi uz sportsku dvoranu u Orašju

Filmom “Dopunska nastava” reditelja Ivana Gorana Viteza 7. septembra službeno će započeti 24. Dani hrvatskog filma u Orašju koji od ove godine nose naziv “Ivo Gregurević”, po svome utemeljitelju i ‘zaštitnom znaku’.

U spomen na Ivu Gregurevića, prije svečanog otvaranja festivala, bit će otkriven spomenik na platou novog parka koji se nalazi uz sportsku dvoranu u Orašju.

Spomenik u lijevanoj bronci visok je 2.30 metara i prikazuje Gregurevića kao gromadu čovjeka i glumca.

Ovogodišnja manifestacija, koja će trajati do 14. septembra, bit će održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, a na njoj se očekuje do sada najveći broj gostiju i posjetitelja pa će zbog toga svečanost otvorenja biti u novoj sportskoj dvorani.

Na poziv organizatora festivala, i ove godine će se u Orašju okupiti elita hrvatskoga glumišta, ekipa filmaša, glumaca, reditelja, scenarista, radnika iz filmske industrije te brojnih osoba iz javnog života, svijeta politike, kulture i sporta, objavljeno je na službenoj stranici Općine Orašje.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.