Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"IOM"

U Vijećnici sutra modna revija povodom Međunarodnog dana migranata

vijecnica

U okviru ovih radionica migranti imaju priliku unaprijediti i razviti svoje šivaće vještine, na osnovu kojih je nastao ovaj brend

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u povodu oblježavanja Međunarodnog dana migranata sutra će u sarajevskoj Vijećnici organizirati modnu reviju pod nazivom “The Story About Us/ Priča o nama”.

Na ovom događaju bit će predstavljen novi modni brend, nastao u privremenim prihvatnim centrima širom BiH, u kojima je Međunarodna organizacija za migracije uz podršku Evropske unije, uspostavila modne kutke.

U okviru ovih radionica migranti imaju priliku unaprijediti i razviti svoje šivaće vještine, na osnovu kojih je nastao ovaj brend.

Novi modni brend utemeljen je na kulturnoj razmjeni, kreativnoj saradnji i uzajamnom učenju kao načinom da se promovira društvena integracija migranata i razumijevanje između migranata i lokalne zajednice, koristeći se medijem modnog izražaja različitih kultura.

Cilj ovog događaja je promoviranje društvene i kulturne uključenosti migranata u društvo, te službeno predstavljanje modnog brenda koji je nastao zahvaljujući kreativnosti i vještinama migranata, uz podršku modnih stručnjaka iz BiH, saopćili su organizatori.