Kultura

prema romanu Alena Meškovića

“Ukulele jam” zeničkog BNP-a u selekciji 39. pozorišnih igara u Jajcu

12/06/2020

U predstavi je angažovan glumački ansambl Bosanskog narodnog pozorišta, uz glumice i glumce koji su saradnici tog pozorišta te gostujući glumac Zijah Sokolović

Predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica „Ukulele jam“, prema romanu Alena Meškovića, u režiji Dine Mustafića i u produkciji BNP-a Zenica, zvanično je selektovana za 39. pozorišne igre BiH koje će biti održane u Jajcu od 28. augusta do 3. septembra.

„Ukulele jam“ je predstava o odrastanju i formiranju identiteta u periodu devedesetih kada je jedini važan identitet bio onaj nacionalni. Glavni junak, tinejdžer Miki, radovao se ljetu 1992. kada će napuniti petnaest godina, početi izlaziti u grad, prvi put se poljubiti, a njegov brat Neno konačno će se vratiti sa studija u Sarajevu. Međutim, tog ljeta ‘92 Neno je odveden u logor, a Miki s roditeljima završava u izbjegličkom kampu u Hrvatskoj, saopćila je Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

U predstavi je angažovan glumački ansambl Bosanskog narodnog pozorišta, uz glumice i glumce koji su saradnici tog pozorišta te gostujući glumac Zijah Sokolović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.