Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Umjetnički i muzički festival u tri grada

galerija

Tri grada, Sarajevo, Mostar i Split, biće sjedište jednodnevnog umjetničkog festivala koji organizuje “Kolektiv Kreaktiva” iz Sarajeva.

Kako je objasnila Nardina Zubanović, osnivač “Kolektiva Kreaktiva”, ovaj projekat, u kojem su glavni akteri troje različitih umjetnika, ima za cilj da poveže mlade ljude i brendove koji su dio supkulturne scene u BiH i Hrvatskoj, ali i da kroz umjetnost i druženje uspostavi buduću saradnju na polju vizuelne umjetnosti, dizajna, mode i muzike.

“U pitanju je mini-turneja povodom jednodnevnog umjetničkog festivala koji će se u Sarajevu održati 4. marta i to u kinu ‘Bosna’, u Mostaru 11. marta – Alternativni OKC i u Splitu u klubu ‘Ghetto’ 18. marta”, navela je Zubanovićeva.

Pomenuti festival predvodiće muzička priča hip-hop, dancehall nastupa, underground sceni vrlo dobro poznatog MC izvođača i tekstopisca Skille, jednog od osnivača grupe “Majaba”, koji iza sebe ima snimljeno preko 30 pjesama.

Za ljubitelje drum & bass i liquid neuro funk zvukova biće organizovan nastup NKV Klemensa, čiji setovi privlače pažnju ljubitelja drum & bass muzike širom svijeta.

“Osim druženja i umjetničke razmjene, umjetnicima koji surađuju na ovom projektu osnovni cilj je uspostaviti suradnju sa bh. brendovima čiji su autori mladi vizionari i vizionarke iz BiH, te prikazati kvalitet rada lokalnih artista – općenito mladih profesionalaca koji su podržali ovaj događaj ili surađuju na ovoj i sličnim kreativnim i uspješnim idejama”, istakla je Zubanovićeva.

Za izložbeni/vizuelni dio ovog događaja zadužena je upravo Zubanovićeva, koja će kroz prikladan sadržaj prezentovati retrospektivu dosadašnjeg rada “Kolektiva Kreaktiva”.

Neki od učesnika u dijelu događaja koji se bavi modom biće Miran Lazić, dizajnerke Anida Kapo, Ena Dujmović i Armana Garibović.

Cijene ulaznica tokom ovog događaja će biti formirane u odnosu na organizacijske troškove, a ulaznice za nastup u sarajevskom kinu “Bosna” mogu se nabaviti na ulazu na dan festivala po cijeni od šest KM, kao i na dan događaja u klubovima u Mostaru i Splitu.