Kultura

„Zenica oka moga“

Zenička virtuelna čarolija dostupna širom svijeta

04/03/2021

Koncert „Zenica oka moga“ donosi virtuelni vremeplov kroz koji će publiku voditi Zeničanin poznat u svijetu Tarik Filipović i zenička voditeljska legenda Josip Dujmović

Prvi veliki virtualni koncert dostupan širom svijeta „Zenica oka moga“ bit će upriličen u petak, 19. marta u 19.30 sati. Koncert će biti održan na magičnoj Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a svi Zeničani i zaljubljenici u Zenicu će imati priliku da uživaju u koncertu iz svojih domova koja će im biti omogućena jednostavnom kupovinom ulaznice na stranici ENTRIO.HR.

Koncert „Zenica oka moga“ donosi virtuelni vremeplov kroz koji će publiku voditi Zeničanin poznat u svijetu Tarik Filipović i zenička voditeljska legenda Josip Dujmović. Popularnu pop-rock muziku šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina će izvoditi legende zeničke muzičke scene: rock grupa „Gong“, grupa „Nemoguće vruće“, zatim „Taxi band“, zenički muzičar Hisam Hiso Jusufović, kao i Omladinski hor Zenica na čelu sa dirigentom Milenkom Karovićem, te svjetski poznat Zeničanin Edin Karamazov.

Za sve koji kupe svoju virtuelnu kartu a ne budu u mogućnosti da 19. marta uživaju u koncertu, svoj link će moći iskoristiti naknadno i u svom domu bilo gdje u svijetu uživati u legendarnom zeničkom vremeplovu „Zenica moga oka“ koji će priuštiti prvu i jedinstvenu muzički čaroliju.

Producent koncerta je Zeničanin sa zagrebačkom adresom Tomislav Kašljević. Promotivna cijena ulaznica do 5. marta je 10 eura, a nakon toga je cijana virtuelne ulaznice 15 eura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.