SHOWbuzz

cineplexx

“Deset u pola” Danisa Tanovića u Zagrebu: Pravi blagdanski “feel good” film

01/12/2021

Branko Đurić Đuro je pozvao publiku da “u velikom broju od 2. decembra dođe u kina u BiH i regiji i pogledaju fenomenalan film, koji će ih beskrajno zabaviti”

Komedija Danisa Tanovića “Deset u pola” uoči početka prikazivanja u kinima 2. decembra, kino-premijeru zabilježio je i u Cineplexxu Zagreb u utorak navečer. Film su u Cineplexxu u Zagrebu predstavili glumice i glumci Edib Ahmetašević, Anja Matković, Helena Vuković, Goran Navojec, Branko Đurić, scenarist Nikola Kuprešanin i producent Mirsad Purivatra.

Branko Đurić Đuro je pozvao publiku da “u velikom broju od 2. decembra dođe u kina u BiH i regiji i pogledaju fenomenalan film, koji će ih beskrajno zabaviti”.

Navojec je poručio publici: “Dođite i pogledajte nevjerojatnu priču ‘Deset u pola’. Dođite da zavolite film”.

Na projekciji u Zagrebu je bio i glumac Goran Bogdan, koji je oduševljen filmom.

“Punog srca mogu preporučiti ‘Deset u pola’, divan film, pravi blagdanski ‘feel good’ film koji sigurno nećete zažaliti ako pogledate. Dugo nisam gledao tako nešto da sam se tako dobro osjećao kad sam pogledao”, izjavio je Bogdan.

Film je na regionalnoj turneji prikazan u sklopu Zagreb Film Festivala, na Festivalu autorskog filma u Beogradu, u Areni Cineplex u Novom Sadu, a nakon Zagreba bit će prikazan s dijelom ekipe filma i u Kranju, Slovenija. Turneja će biti zaokružena svečanom projekcijom s ekipom filma i rediteljem Danisom Tanovićem u Sarajevu, 3. decembra.

Film je premijerno prikazan na 27. Sarajevo Film Festivalu, nakon toga na festivalima u Istanbulu, Dohi, Zagrebu i Beogradu.

Tanovićev film “Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

Regionalni kino-distributer filma je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u saradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film.

Komedija “Deset u pola” u kina dolazi 2. decembra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.